Ce nu e in regula cu noua campanie feminista H&M

Uncategorized

Desi n-am mai postat de foarte mult timp- am revenit acum (si sper ca pentru mai mult timp) cu o postare legata de noua campanie H&M. La sfarsitul postarii voi avea si cateva imagini cu o tinuta partly vintage- ca sa pastram traditia. ­čÖé

Sa revenim la campania H&M- nu stiu daca ati observat dar campaniile marilor companii devin din ce in ce mai specifice pentru anumite tipuri de cumparatori. Lucru normal pentru aceste companii care vor sa faca profit din ce in ce mai mare. Ce nu e in regula aici? Faptul ca se folosesc in campanii de anumite “imagini” si idei doar pentru profit si nu ajuta cu nimic cauzele respective. De obicei te fac sa te simti special, unic si frumos-sub premiza ca esti diferit. Practic iti confirma ceea ce tu ai stiut deja dintodeauna dar atunci cand asta┬áeste validat de un brand puternic devine mult mai important, nu-i asa?

Si acum, ce-i cu campania asta H&M? Pe ritmurile “She’s a lady” (cover the Lion Babe) sunt prezentate stereotipuri de femei puternice care se simt bine in pielea lor. Si asta e minunat, bineinteles! Modele plus size, femei cu par la subrat, modele trans, boxeur-e?! (da- nu exista feminin pentru boxeur- trist..). Mi-a placut video- are un vibe foarte fain! Atunci- care-i problema? E doar o reclama! Mai mult e o reclama care vrea sa demonstreze ca H&M sustine ceva extraordinar, sustine femeile- pe fiecare dintre ele.

Aici e buba- H&M nu sustine femeile-sa ne uitam spre exemplu la angajatele care din Asia- care sunt platite sub pretul pietii, care lucreaza de dimineata pana noaptea si mai mult atunci cand raman insarcinate sunt concediate.

Si nu e vorba numai despre angajatii sai (unde multe alte nereguli au tot iesit la suprafata in ultimul an) ci si de magazinele lor- unde spre exemplu hainele plus-size sunt gasite numai in anumite locatii.

Pana la urma- chiar avem nevoie sa ni se spuna ceea ce stim deja? Si daca chiar avem nevoie de incurajari hai sa fim atenti la oamenii din jurul nostru pentru care contam si nu la firme care nu doresc decat profit chiar si de pe urma emotiilor noastre.

Si mai jos cateva imagini cu un pullover vintage si cu niste cercei H&M- pentru ca sunt o persoana complexa, da?! ­čśŤ

img_6594 img_6595 img_6598 img_6618 img_6622 img_6631

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *